Ατελείωτες ουρές για rapid tests στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο & φωτο)

Χιλιάδες δωρεάν rapid tests σήμερα στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας πραγματοποιούν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως τις 8 το βράδυ.

Για τα δωρεάν τεστ στους πολίτες έχουν στηθεί 15 ιατρεία και τα τεστ θα συνεχιστούν μέχρι τις 8 το βράδυ. Όποιος επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστ, χρειάζεται να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, ενώ θα ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα με μήνυμα στο κινητό του.

«Θα προσπαθήσουμε να περάσουν όλοι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας που μετέβη στη Θεσσαλονίκη συνοδεία κλιμακίων του Οργανισμού, θα έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους φορείς.

Ο κ. Αρκουμανέας ο οποίος βρίσκεται στην πόλη και αναμένεται να μετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για τα μέτρα που θα ληφθούν και όπως όλα δείχνουν θα είναι τοπικό lockdown, δήλωσε συγκεκριμένα: «τα λύματα δείχνουν πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και τις επόμενες ημέρες. Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση είναι δύσκολη και στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, και γι’ αυτό λαμβάνονται μέτρα για lockdown» και πρόσθεσε: «θα γίνει σύσκεψη για τα μέτρα αλλά και ότι θα γίνουν όσα περισσότερα τεστ γίνεται σε όλους όσοι έχουν σχηματίσει από το πρωί ουρές για τα rapid tests του ΕΟΔΥ».

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Επιτροπής Υγείας του ΕΟΔΥ ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η συνολική συνισταμένη της προσπάθειάς μας θα δείξει πόσο θα αντέξει το σύστημα, η χώρα, σε μια τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας που μαστίζει όλο τον πλανήτη, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ1. Η Πολιτεία και οι επιστήμονες παίρνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει πλέον σε κίνδυνο την υγεία των πολλών, υπογράμμισε ο υπουργός. Όπως ανέφερε, πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς σε περιόδους κρίσης. Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους μεγαλύτερους σε ηλικία και με υποκείμενα νοσήματα να προσέχουν πολύ περισσότερο, «είναι επιβεβλημένο να αυτοπροστατευθούμε». Εμείς ενισχύουμε το εθνικό σύστημα υγείας καθημερινά με ΜΕΘ και προσωπικό, αναδιαρθρώνουμε τα νοσοκομεία μας• ωστόσο, το σύστημα δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες, υπογράμμισε. Ο υπουργός ζήτησε να συγκρίνουμε το βάρος της πίεσης τού να φοράμε μάσκα, σε σχέση με τους επαγγελματίες Υγείας που βρίσκονται όλη μέρα στα νοσοκομεία και προσπαθούν να σώσουν τις ζωές μας. Οι κανόνες που έχουν ορίσει η Πολιτεία και η Εκκλησία ισχύουν για όλους, είπε και πρόσθεσε πως όσον αφορά τα ΜΜΜ γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

https://youtu.be/D6vdIOoF4Cw
rapid test 2
rapid test

seleo.gr, thestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί